Skip to main content

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, βουλευτή Φθιώτιδας, κου Θανάση Μιχελή στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.


O Αντιπρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, βουλευτής Φθιώτιδας, κος Θανάσης Μιχελής πραγματοποίησε την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 προγραμματισμένη επίσκεψη στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) με στόχο την ενημέρωσή του για τις δραστηριότητες και τα τρέχοντα ζητήματα του Οργανισμού.

Ο κος Μιχελής ενημερώθηκε από τη Δ/νουσα Σύμβουλο κα Ελένη Γιαννακοπούλου για τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας, για τις δραστηριότητες και το έργο του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., για την προγραμματισμένη διεξαγωγή στο τέλος Απριλίου των εξετάσεων πιστοποίησης εκπαιδευτών ενηλίκων μη τυπικής εκπαίδευσης και για το χρονοδιάγραμμα διεξαγωγής των εξετάσεων πιστοποίησης αποφοίτων ΙΕΚ της 1ης περιόδου 2018.

Ο κος Μιχελής ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για το έργο της Επιτροπής Ισοτιμιών η οποία εξετάζει αιτήματα για χορήγηση ισοτιμιών τίτλων σπουδών Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, που έχουν εκδοθεί από κατηργημένες σχολικές μονάδες της ημεδαπής ή ανάλογες σχολικές μονάδες του εξωτερικού, η οποία λειτουργεί στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και συνεδρίαζε κατά την ώρα της επίσκεψης του. Τα μέλη της Επιτροπής ενημέρωσαν τον κο Μιχελή για την πολυπλοκότητα και τις δυσκολίες του έργου τους.

Ο κος Μιχελής δήλωσε την υποστήριξη του στα σχέδια διοικητικής αναδιοργάνωσης και οικονομικού εξορθολογισμού των δραστηριοτήτων του Οργανισμού.

mihelis eoppep



Κοινοποίηση σε