Skip to main content

Δελτίο Τύπου - Διενέργεια Εξετάσεων Πιστοποίησης για την ειδικότητα Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας


Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Μαΐου 2018,  οι Εξετάσεις της 1ης Περιόδου 2018 για την Πιστοποίηση Επαγγελματιών, οι οποίοι δε διαθέτουν αναγνωρισμένο επαγγελματικό τίτλο της ειδικότητας «ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ».

Οι Εξετάσεις διοργανώνονται από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) σε συνεργασία με το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.).

Στις εξετάσεις έλαβαν μέρος συνολικά 2.491 υποψήφιοι σε πέντε Εξεταστικά Κέντρα, τα οποία οργανώθηκαν και λειτούργησαν στο Νομό Αττικής, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου Κρήτης, ως εξής:

  • τρία (3) Εξεταστικά Κέντρα στο Νομό Αττικής για 1.602 υποψήφιους,
  • ένα (1) Εξεταστικό Κέντρο στο Νομό Θεσσαλονίκης για 782 υποψήφιους και
  • ένα (1) Εξεταστικό Κέντρο στο Νομό Ηρακλείου για 107 υποψήφιους.

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εξετάσεων στις 19 και 21 Μαΐου ε.έ. η Δ/νουσα Σύμβουλος του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. Ελένη Γιαννακοπούλου επισκέφτηκε το ΚΕ.ΜΕ.Α. και αφού ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους για την πορεία των εξετάσεων, εξέφρασε τα συγχαρητήρια της για τη άψογη διεξαγωγή τους και εκδήλωσε την ικανοποίηση της από την αποδοτική συνεργασία των δύο φορέων, η οποία διασφαλίζει απολύτως το κύρος των διαδικασιών πιστοποίησης των επαγγελματιών ιδιωτικής ασφάλειας.

Τα αποτελέσματα των Εξετάσεων πρόκειται να εκδοθούν κατά το χρονικό διάστημα 04 έως 11 Ιουνίου 2018.



Κοινοποίηση σε