Skip to main content

«Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ., 1ης Περιόδου 2018» Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής από 14 Αυγούστου 2018 έως και 21 Σεπτεμβρίου 2018


 

Οι αιτήσεις συμμετοχής στις «Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ. 1ης Περιόδου 2018», υποβάλλονται από 14 Αυγούστου 2018 έως και 21 Σεπτεμβρίου 2018.

Δικαίωμα συμμετοχής:

Στις εξετάσεις συμμετέχουν οι απόφοιτοι Δημοσίων Ι.Ε.Κ., Ι.Ε.Κ. άλλων Υπουργείων ή Οργανισμών ή Ν.Π.Δ.Δ. και Ιδιωτικών Ι.Ε.Κ., που διαθέτουν «Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης» (Β.Ε.Κ.). Συγκεκριμένα:

Α. Απόφοιτοι παλαιού τύπου Ι.Ε.Κ. του Ν. 2009/1992 όλων των ειδικοτήτων.

Β. Απόφοιτοι νέου τύπου Ι.Ε.Κ. του Ν. 4186/2013.

Γ. Απόφοιτοι των τμημάτων «Στελεχών τουριστικών γραφείων» & «Στελεχών οργάνωσης ψυχαγωγίας», διετούς διάρκειας του Ο.Τ.Ε.Κ., που είχαν ιδρυθεί βάσει του Β.Δ. 151/1971.

Δ. Απόφοιτοι Ι.Ε.Κ. που απέτυχαν στο Θεωρητικό ή στο Πρακτικό μέρος, έως έξι (6) προηγούμενες εξεταστικές περιόδους και επιθυμούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία πιστοποίησης. (Δηλώνουν μόνο το μέρος στο οποίο έχουν αποτύχει).

Πρόγραμμα των εξετάσεων

Το οριστικό πρόγραμμα των «Εξετάσεων Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ. 1ης Περιόδου 2018» και η κατανομή των υποψηφίων ανά ειδικότητα και Περιφέρεια, θα ανακοινωθεί μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων και την ολοκλήρωση διαδικασίας ελέγχου πληρότητας και επικαιροποίησης των αιτήσεων.

Κατάλογοι ερωτήσεων των εξετάσεων ανά ειδικότητα

i. Για τις ειδικότητες παλαιού τύπου Ι.Ε.Κ. (ν. 2009/1992) βρίσκονται ήδη αναρτημένες στον σύνδεσμο της ιστοσελίδας του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π www.eoppep.gr/, με την ένδειξη ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ.

ii. Για τις ειδικότητες νέου τύπου Ι.Ε.Κ. (ν. 4186/2013) θα αναρτώνται σταδιακά στον σύνδεσμο της ιστοσελίδας του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π www.eoppep.gr/, με την ένδειξη ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ και θα ολοκληρωθούν μέχρι τέλος Αυγούστου.

 

Υποβολή Αίτησης Υποψηφίου και Δικαιολογητικών σε 4 βήματα:

1ο βήμα: Οι υποψήφιοι/ες εγγράφονται στο Μητρώο Υποψηφίων για συμμετοχή σε εξετάσεις πιστοποίησης, στη διεύθυνση: http://pistop.eoppep.gr/eop_f0054.php.

2ο βήμα: Οι υποψήφιοι/ες καταβάλλουν το απαιτούμενο χρηματικό ποσό συμμετοχής, μέσω της εφαρμογής e-paravolo, στην ηλεκτρονική δ/νση: https://eparavolo.eoppep.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ: Από αυτή την εξεταστική περίοδο και εξής ΔΕΝ καταβάλλεται χρηματικό ποσό σε τράπεζα. Η διαδικασία καταβολής του ποσού γίνεται αποκλειστικά μέσω της παραπάνω ηλεκτρονικής εφαρμογής e-paravolo.

3ο βήμα: Οι υποψήφιοι/ες, αφού περάσουν τουλάχιστον 24 ώρες από την ηλεκτρονική καταβολή του παραβόλου, συμπληρώσουν την «Αίτηση Δήλωση Υποψηφίου», που βρίσκεται στην διεύθυνση: http://pistop.eoppep.gr, εισάγοντας τα στοιχεία της εγγραφής τους στο Μητρώο Υποψηφίων (1ο βήμα) την υποβάλλουν ηλεκτρονικά και την εκτυπώνουν.

 

Για την εγγραφή στο Μητρώο Υποψηφίων, την υποβολή ηλεκτρονικής «Αίτηση Δήλωση Υποψηφίου» και των απαιτούμενων Δικαιολογητικών δείτε εδώ τις Αναλυτικές Οδηγίες

4ο βήμα: Οι υποψήφιοι/ες, αφού ολοκληρώσουν τα βήματα 1 έως και 3, προκειμένου να επικυρωθεί από τον ΕΟΠΠΕΠ η υποψηφιότητά τους στις «Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ. 1ης Περιόδου 2018», πρέπει να αποστείλουν ταχυδρομικά στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., μέχρι 21 Σεπτεμβρίου 2018, φάκελο με τα παρακάτω απαιτούμενα δικαιολογητικά:

  1. Την «Αίτηση Δήλωση Υποψηφίου», ηλεκτρονική σε έντυπη μορφή, υπογεγραμμένη
  2. Φωτοαντίγραφο της Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.).

Σημείωση: Οι απόφοιτοι Ιδιωτικών Ι.Ε.Κ., που ολοκλήρωσαν επιτυχώς την κατάρτισή τους και είναι δικαιούχοι Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.), η οποία δεν έχει ακόμη θεωρηθεί από τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς προσκομίζουν:

  • Φωτοαντίγραφο της Β.Ε.Κ. που τους έχει χορηγηθεί από το Ιδιωτικό Ι.Ε.Κ. και
  • Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία αναγράφεται: «Αντίγραφο της θεωρημένης Β.Ε.Κ. θα προσκομιστεί στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. με επιμέλειά μου πριν τη χορήγηση της «Βεβαίωσης Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ.» και του τίτλου επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, προκειμένου να παραλάβω την ως άνω Βεβαίωση Πιστοποίησης και τον τίτλο επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης».

ii. Φωτοαντίγραφο των δύο (2) όψεων του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή ελλείψει ταυτότητας φωτοαντίγραφο του διαβατηρίου τους σε ισχύ, ή φωτοαντίγραφο της στρατιωτικής ταυτότητας (επιβεβαιώνοντας προσεκτικά τα προσωπικά τους στοιχεία).

Ο φάκελος αυτός πρέπει να αποσταλεί ταχυδρομικά μέχρι 21 Σεπτεμβρίου 2018 στον ΕΟΠΠΕΠ (με απλό ή συστημένο ταχυδρομείο ή εταιρεία ταχυμεταφοράς ή να παραδοθεί αυτοπροσώπως στο πρωτόκολλο του ΕΟΠΠΕΠ), στην διεύθυνση:

Προς: Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.,

Λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως 41, 14234 – Νέα Ιωνία, Αττική.

Αίτηση και Δικαιολογητικά συμμετοχής στις «Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Αποφοίτων Ι.Ε.Κ., 1ης Περιόδου 2018»

Από 14/8/2018 δίνονται πληροφορίες σε υποψήφιους/ες και σε κάθε ενδιαφερόμενο/η:

  • στα τηλέφωνα: 2102709 033, 2102709117, 2102709102 και 2102709181, καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες από τις 9:00 έως τις 15:00.
  • καθώς και στο email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Η ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

                                                                                              & ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Κ.

                                                                                                                Δρ. Ελένη Γιαννακοπούλου



Κοινοποίηση σε