Skip to main content

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Με επιτυχία διοργανώθηκε από τον ΕΟΠΠΕΠ στις 5-6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020 το πρώτο διαδικτυακό διήμερο ευρωπαϊκό συνέδριο/ επιμορφωτικό σεμινάριομε θέμα “ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΩΣ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΗ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Ο ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ”, στο πλαίσιο των δράσεων των προγραμμάτων Euroguidance και Europass για την τριετία 2018-2020.

Διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με εμπειρία σε θέματα χάραξης πολιτικής και στην εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων και εργαλείων στη συμβουλευτική σταδιοδρομίας, καθώς και επιχειρηματίες με εξειδίκευση σε θέματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού πλαισίωσαν το πάνελ του συνεδρίου, το οποίο παρακολούθησαν περίπου 350 Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας από δομές Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Συ.Ε.Π.) της εκπαίδευσης, κατάρτισης και απασχόλησης, από την Ελλάδα, την Κύπρο και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Κεντρικός στόχος του συνεδρίου αναδείχθηκε η δικτύωση των φορέων συμβουλευτικής σταδιοδρομίας και η ανταλλαγή καλών πρακτικών γύρω από το θέμα της έγκαιρης πληροφόρησης και σωστής προετοιμασίας των νέων για τα επαγγέλματα και την αγορά εργασίας.

Κατά την έναρξη του συνεδρίου απηύθυναν χαιρετισμό η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης, η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., κα Γεωργία Παπαευθυμίου και η Διευθύνουσα Σύμβουλος, κα Ιωάννα Λυτρίβη.

Περισσότερες πληροφορίες για τις θεματικές ενότητες μπορείτε να βρείτε στο πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ. Το μαγνητοσκοπημένο διήμερο συνέδριο θα είναι σύντομα διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΠΕΠ.

 



Κοινοποίηση σε