Skip to main content

Προγραμματισμός της ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ Εξεταστικής Περιόδου των Εξετάσεων Πιστοποίησης Επαγγελματιών οι οποίοι δεν διαθέτουν αναγνωρισμένο επαγγελματικό τίτλο της ειδικότητας «Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας» με το παλαιό Κανονιστικό Πλαίσιο


Από το 2012, ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) σε συνεργασία με το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας (ΚΕ.ΜΕ.Α.), βάσει του παλαιού κανονιστικού πλαισίου, απόφαση Δ.Σ. Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. αριθμ. ΓΠ/20007 «Έγκριση κανονιστικού πλαισίου πιστοποίησης επαγγελματιών οι οποίοι δεν διαθέτουν αναγνωρισμένο επαγγελματικό τίτλο για την ειδικότητα “Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας” και αντιστοίχιση της επαγγελματικής κατάρτισής τους με τους τίτλους επαγγελματικής κατάρτισης του άρθρου 6 παρ. 1 του ν.2009/1992» (Φ.Ε.Κ. Β’ 2899/29-10-2012) ως έχει τροποποιηθεί με την υπ’ αριθμ. Β/21678 απόφαση Δ.Σ. Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. Β’ 25/10-01-2013), διεξάγουν τις εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματιών, οι οποίοι δεν διαθέτουν αναγνωρισμένο επαγγελματικό τίτλο της ειδικότητας ‘’Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας’’. 

Το 2022 ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και το ΚΕ.ΜΕ.Α. προχώρησαν στον εκσυγχρονισμό των εξετάσεων πιστοποίησης, οι οποίες ρυθμίζονται στο νέο κανονιστικό πλαίσιο της υπ’ αριθμ. ΔΠ/11556 (Φ.Ε.Κ. Β' 4491/25-08-2022) απόφασης Δ.Σ. Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. «Έγκριση οριστικού κανονιστικού πλαισίου πιστοποίησης της επάρκειας επαγγελματιών μετά την παρακολούθηση του προγράμματος συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης του ΚΕ.ΜΕ.Α., διάρκειας 105 ωρών με τίτλο «Βασικό Πρόγραμμα Κατάρτισης Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας» και αντιστοίχιση της επαγγελματικής κατάρτισής τους με τους τίτλους επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης της παρ. 1 του άρθρου 25 του ν.4186/2013 (Φ.Ε.Κ. Α’ 193)».

Κατόπιν των παραπάνω, ανακοινώνεται ότι η τελευταία εξεταστική περίοδος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο παλαιό κανονιστικό πλαίσιο, προγραμματίζεται για τον μήνα Σεπτέμβριο του έτους 2023. 

Δικαίωμα συμμετοχής στις προαναφερόμενες Εξετάσεις Πιστοποίησης (παλαιό κανονιστικό πλαίσιο) θα έχουν όσοι επαγγελματίες δεν διαθέτουν αναγνωρισμένο επαγγελματικό τίτλο της ειδικότητας «Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας» και όσοι παρακολούθησαν πρόγραμμα πρακτικής άσκησης κατάρτισης σε Κ.Δ.Β.Μ. έως και την 31/12/2022.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι, που τεκμηριώνουν δικαίωμα συμμετοχής στις εν λόγω Εξετάσεις, να παρακολουθούν τις ιστοσελίδες του ΚΕ.ΜΕ.Α. και του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. καθώς θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για τις ακριβείς ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, καθώς και τις ημερομηνίες διεξαγωγής των Εξετάσεων.

Τέλος, ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι ότι επίκειται η έναρξη της διαδικασίας των Εξετάσεων Πιστοποίησης, της επαγγελματικής κατάρτισης του Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ανωτέρω νέο κανονιστικό πλαίσιο (Φ.Ε.Κ. Β' 4491/25-08-2022). 



Κοινοποίηση σε