Skip to main content

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΟΠΠΕΠ ΜΕ ΤΗΝ ΓΣΕΒΕΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΨΥΚΤΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο πρόεδρος του ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ, Σπυρίδων Χρυσανθόπουλος και η Διευθύνουσα Σύμβουλος, κ Ρεμπούτσικα Γεωργία συναντήθηκαν σήμερα στον Οργανισμό, παρουσία του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γεωργίου Καββαθά με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Ψυκτικών Ελλάδος, κ Δημήτριο Κοντούσια και το Γενικό Γραμματέα κ Παντελή Χαβιαρά.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο κ Ιωάννης Παπαργύρης, μέλος του ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ ως κοινός εκπρόσωπος των εργοδοτικών φορέων (Σ.Ε.Β., Ε.Σ.Ε.Ε., Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.) και στελέχη του ΕΟΠΠΕΠ και της ΓΣΕΒΕΕ για να συζητήσουν θέματα ενδιαφέροντος της Ομοσπονδίας Ψυκτικών Ελλάδος.

Τα σημαντικότερα σημεία της συζήτησης αφορούσαν σε τυχόν καθυστερήσεις και κενά που παρουσιάζει το θεσμικό πλαίσιο και οι εναρμονίσεις σχετικών Κανονισμών και Οδηγιών της Ε.Ε. που αφορούν στις διαδικασίες απόκτησης άδειας ασκήσεως επαγγελματικής δραστηριότητας και τα προαπαιτούμενα πιστοποιητικά που εκδίδει ο ΕΟΠΠΕΠ.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος, κα Ρεμπούτσικα ενημέρωσε την Ομοσπονδία ότι η δυνατότητα επίσπευσης του χρόνου απονομής και ψηφιακής έκδοσης των πιστοποιητικών του κλάδου είναι στις προτεραιότητες της Διοίκησης και θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο χρηματοδοτούμενου από το ΤΑΑ έργου που υλοποιεί ο ΕΟΠΠΕΠ για την ψηφιοποίηση των διαδικασιών και προσόντων που απονέμει.

Επίσης, κατά τη συνάντηση διερευνήθηκε και η δυνατότητα απόκτησης νέων πιστοποιητικών μετά την προσαρμογή του Ευρωπαϊκού Κανονισμού (ΕΕ) 2024/573 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 7ης Φεβρουαρίου 2024 για τα φθοριούχα αέρια του θερμοκηπίου, την τροποποίηση της οδηγίας (ΕΕ) 2019/1937 και την κατάργηση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 517/2014 .



Κοινοποίηση σε