Skip to main content

Υλικό πληροφόρησης


• Επαγγελματικές μονογραφίες  

Στο πλαίσιο του ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ εκπονήθηκαν 30 επαγγελματικές μονογραφίες οι οποίες παρέχουν πληροφόρηση σχετικά με τη φύση εργασίας, τις απαιτούμενες εκπαιδευτικές διαδρομές, δεξιότητες και ικανότητες, τις συνθήκες εργασίας και τις προοπτικές απασχόλησης στη σύγχρονη αγορά εργασίας. Οι επαγγελματικές μονογραφίες που εκπονήθηκαν αποτελούν ένα εργαλείο πληροφόρησης για σύγχρονες ειδικότητες κυρίως στους κλάδους της οικονομίας, των κοινωνικών υπηρεσιών, του εμπορίου, της πληροφορικής κ.ά.

• ΟΔΗΓΟΣ «Εκπαιδευτική και Επαγγελματική Κινητικότητα στην Ε.Ε.»

img1Η Ευρωπαϊκή Ένωση διευκολύνει την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών της για εκπαιδευτικούς ή επαγγελματικούς σκοπούς. Η κινητικότητα σε χώρες της ΕΕ μπορεί να σε βοηθήσει να αναπτύξεις νέες δεξιότητες και γνώσεις, να αυξήσεις την επαγγελματική σου ετοιμότητα και να αναβαθμίσεις τα προσόντα σου. Η μετακίνηση στο εξωτερικό σε ένα άγνωστο περιβάλλον με μια άλλη γλώσσα και πολιτισμό είναι μια σημαντική αλλαγή στη ζωή ενός ατόμου που χρειάζεται συστηματική προετοιμασία και πληροφόρηση και πάνω απ΄ όλα αυτογνωσία και αποτελεσματική παρουσίαση των γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων σου. Δεν χρειάζεται να είσαι εξειδικευμένος επαγγελματίας ή να μιλάς άπταιστα ξένες γλώσσες για να μετακινηθείς σε μια άλλη χώρα της Ευρώπης, εξάλλου πηγαίνεις στο εξωτερικό για να μάθεις! Προτού όμως φύγεις, είναι μια καλή ιδέα να σκεφτείς τις δεξιότητες και τις ικανότητες που έχεις. Υπάρχουν δίκτυα και ιστοσελίδες που μπορείς να αναζητήσεις περισσότερες πληροφορίες για την εκπαιδευτική κινητικότητα καθώς και εργαλεία με τα οποία μπορείς να αναδείξεις τα προσόντα που διαθέτεις! Αξιοποίησέ τα !

img2• Οδηγός «Σπουδές και Εργασία στο Ηνωμένο Βασίλειο»

Ο οδηγός περιλαμβάνει ενότητες με γενικά στοιχεία για το Ηνωμένο Βασίλειο, περιγραφή του εκπαιδευτικού συστήματος – με έμφαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τις μεταπτυχιακές σπουδές-, προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, προγράμματα ανταλλαγών, διαδικασίες αναγνώρισης τίτλων σπουδών και επαγγελματικών προσόντων, υπηρεσίες παροχής στήριξης για θέματα σπουδών και εργασίας, συνθήκες απασχόλησης και διαμονής. Στο τέλος κάθε ενότητας, παρατίθεται κατάλογος χρήσιμων πηγών πληροφόρησης και ιστοσελίδων, τις οποίες συστήνουμε να συμβουλεύεται ο ενδιαφερόμενος προκειμένου να έχει λεπτομερειακή πληροφόρηση και να ενημερώνεται για τυχόν εξελίξεις και αλλαγές στα θέματα που πραγματεύεται ο συγκεκριμένος οδηγός.



Κοινοποίηση σε