ΗΜΕΡΙΔΑ ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ 21/03/2024

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΠΕΠ κ. Σπύρος Χρυσανθόπουλος επεσήμανε στην ημερίδα που διοργάνωσε το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, στις 21 Μαρτίου, τη σημαντική ανάγκη να συμβάλλουν όλοι συμπληρωματικά και συνεκτικά, φορείς του κράτους, κοινωνικές και παραγωγικές δυνάμεις στη αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων που διαμορφώνονται στον χώρο της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ) με στόχο τη βελτίωση των όρων εργασίας του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας.

Η ημερίδα, με θέμα «Προβληματικές όψεις της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης στην Ελλάδα. Μια νέα θεώρηση της ποιότητας», υλοποιήθηκε με αφορμή σχετική μελέτη που εκπόνησε το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ σε συνεργασία με την Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων, ανοίγοντας το διάλογο για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων.

Ειδικά για το ρόλο του ΕΟΠΠΕΠ, ο κ. Χρυσανθόπουλος υπογράμμισε ότι συνεχίζει να υποστηρίζει τη μεταρρύθμιση που συντελείται στην επαγγελματική εκπαίδευση, βάζοντας το λιθαράκι του με την πιστοποίηση των προσόντων, των επαγγελματικών περιγραμμάτων, των οδηγών σπουδών και προγραμμάτων, χτίζοντας νέους όρους ποιότητας για τη ΣΕΚ και συνολικά με το έργο του, συμβάλλοντας στη βελτίωση του συστήματος της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ) αλλά και της αναβάθμισης του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας μας.

Τέλος ο Πρόεδρος του ΕΟΠΠΕΠ επεσήμανε ότι η σύνδεσή της ΕΕΚ με την αγορά εργασίας δεν αποτελεί απλώς μία πολιτική προτεραιότητα αλλά μια κοινωνική και οικονομική ανάγκη που δεν έχει περιθώρια να χάσει καμία άλλη ευκαιρία.

Στην ημερίδα, εκ μέρους του ΕΟΠΠΕΠ συμμετείχε επίσης σε στρογγυλό τραπέζι συζήτησης με θέμα «Προς μια νέα θεώρηση της ποιότητας της ΣΕΚ. Ο ρόλος των αρμόδιων κρατικών φορέων», ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Επικοινωνίας και Ανάπτυξης κ. Αντώνιος Γλάρος, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρόσφατη μελέτη του ΟΟΣΑ που έγινε με πρωτοβουλία του ΕΟΠΠΕΠ, για την εισαγωγή ενός ελληνικού συστήματος διασφάλισης ποιότητας στη μη τυπική εκπαίδευση. Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κυρία Ιωάννα Λυτρίβη από την μεριά της δεσμεύτηκε ότι σε συνεργασία και με το Υπουργείο Εργασίας θα προχωρήσει στη θεσμοθέτηση και εφαρμογή του συγκεκριμένου συστήματος ποιότητας.

Κοινοποίηση σε