Skip to main content

Ημερίδα του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. για τη διάχυση των αποτελεσμάτων των προγραμμάτων EUROGUIDANCE , EUROPASS και EQF/NCP

«Να κάνετε την επαγγελματική επιλογή της καρδιάς σας. Να μην περιορίσετε ποτέ τις κλίσεις σας, τις δεξιότητές σας, τις ικανότητές σας. Να μη βάλετε ποτέ την προσωπικότητά σας σε επαγγελματικά καλούπια», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΠΠΕΠ, Σπυρίδων Χρυσανθόπουλος, κατά το χαιρετισμό του, στους μαθητές και σπουδαστές που παρακολούθησαν την «Ημερίδα Διάχυσης Αποτελεσμάτων των προγραμμάτων Euroguidance, Europass και EQF/NCP», την Παρασκευή, 15/12, στις εγκαταστάσεις του ΕΟΠΠΕΠ.

Ο κ. Χρυσανθόπουλος σημείωσε ότι «στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης, της παγκοσμιοποιημένης αγοράς εργασίας, των ραγδαίων τεχνολογικών εξελίξεων, είναι σίγουρο ότι καλούμαστε να αλλάξουμε πολλά επαγγελματικά περιβάλλοντα σε σχέση με το παρελθόν, άρα η συμβουλευτική σταδιοδρομίας πρέπει να πηγαίνει χέρι-χέρι με τη δια βίου μάθηση» και ανέδειξε το ρόλο του ΕΟΠΠΕΠ στην ενδυνάμωση της επάρκειας των συμβούλων.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ, κ Ρεμπούτσικα Γεωργία, κατά τον χαιρετισμό της υπογράμμισε: «όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του οργανισμού, με τον Πρόεδρο και το Διοικητικό μας Συμβούλιο αντιληφθήκαμε πόσο μεγάλη διάδραση έχει ο ΕΟΠΠΕΠ με την αγορά εργασίας, την κοινωνία αλλά και τους μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές. Δηλαδή, τελικά με όλο το ηλικιακό φάσμα του ανθρώπου, ο οποίος καλείται να πάρει σημαντικές αποφάσεις, αλλάζοντας καριέρα, συχνά, πάνω από δύο και τρείς φορές στη ζωή του. Ο ΕΟΠΠΕΠ με τα εργαλεία συμβουλευτικής σταδιοδρομίας και επαγγελματικού προσανατολισμού που παρέχει, καθώς και με το πλαίσιο που αναπτύσσει για την εκπαίδευση και πιστοποίηση των συμβούλων που θα στηρίζουν τις επιλογές των ενδιαφερόεμενων σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, συμβάλλει ενεργά στην ενημέρωση σχετικά με τις απαιτούμενες από την αγορά εργασίας δεξιότητες και στηρίζει τους πολίτες στις διαρκείς μεταβάσεις της σταδιοδρομίας τους».

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Δρ. Γαϊτάνης Δημήτριος και ο προϊστάμενος του τμήματος Εθνικού Πλαισίου Προσόντων, κ Σπύρος Παπαϊωάννου, παρουσίασαν το ρόλο του ΕΟΠΠΕΠ, ως Εθνικό Κέντρο Euroguidance, Europass και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων και τη σύνδεση της συμβουλευτικής σταδιοδρομίας με τη διαφάνεια των προσόντων.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, υλοποιήθηκαν βιωματικά εργαστήρια από τις συντονίστριες των προγραμμάτων Euroguidance και Europass, κ Σταυρούλα Τετραδάκου και Σταυρούλα Δουλάμη, αντίστοιχα, με θέμα: «τα εργαλεία διαχείρισης σταδιοδρομίας του ΕΟΠΠΕΠ», με τους μαθητές του 5ου ΓΕΛ Νέας Ιωνίας και του 2ου ΕΠΑΛ Γαλατσίου, οι οποίες παρουσίασαν και τα εργαλεία Επαγγελματικού Προσανατολισμού που ανέπτυξε ο οργανισμός στο πλαίσιο της υλοποίησης των προγραμμάτων.

Ζωντανές ιστορίες από μαθητές, σπουδαστές, εκπαιδευτικούς και συμβούλους σταδιοδρομίας πλαισίωσαν την εκδήλωση.                   




Κοινοποίηση σε