Skip to main content

Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις για τις Εξετάσεις Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας


ΕΡΩΤΗΣΗ 1

Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις Εξετάσεις Πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης «Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας»;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης έχουν σωρευτικά όσοι:

α. Είναι Έλληνες πολίτες ή ομογενείς ή πολίτες χώρας - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

β. Είναι απόφοιτοι συστημάτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή μεταδευτεροβάθμιας τυπικής και μη τυπικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή διαθέτουν επαγγελματική εμπειρία (ως Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας).

γ. Έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς το πρόγραμμα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης του ΚΕ.ΜΕ.Α. με τίτλο «Βασικό Πρόγραμμα Κατάρτισης Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας».

ΕΡΩΤΗΣΗ 2

Είναι υποχρεωτικό να αποκτήσω τίτλο επαγγελματικής κατάρτισης, ώστε να εργαστώ ως Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Όσοι επιθυμούν να εργασθούν ως Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας υποχρεούνται να κατέχουν, συναφή με το αντικείμενο, τίτλο επαγγελματικής κατάρτισης. O τίτλος αυτός αποτελεί απαραίτητο δικαιολογητικό για την έκδοση Αδείας Εργασίας, Α΄ κατηγορίας Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας, από την Ελληνική Αστυνομία.

Σε περίπτωση επιτυχούς συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης «Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας» οι υποψήφιοι λαμβάνουν τίτλο επαγγελματικής κατάρτισης (Πιστοποίηση Επάρκειας) που γίνεται δεκτός για την έκδοση άδειας εργασίας Α΄ κατηγορίας Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας (άρθρο 3 ν.2518/1997)

ΕΡΩΤΗΣΗ 3

Με ποιο τρόπο μπορώ να ενημερωθώ για τις εξετάσεις, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα Εξεταστικά Κέντρα και τις ημερομηνίες διεξαγωγής τους;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις Εξετάσεις Πιστοποίησης που διενεργεί ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. σε συνεργασία με το KE.ME.A. μπορούν να ενημερωθούν για τις εξετάσεις, τις προθεσμίες υποβολής αιτήσεων συμμετοχής, καθώς και για τις ημερομηνίες και τα Εξεταστικά Κέντρα διεξαγωγής τους:

1. Μέσω των ιστοτόπων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (www.eoppep.gr) και του ΚΕ.ΜΕ.Α. (www.kemea.gr).

2. Μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με το ΚΕ.ΜΕ.Α., στα τηλέφωνα 2107710805 με εσωτερικό 372.

ΕΡΩΤΗΣΗ 4

Πότε και με ποιον τρόπο γίνεται η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής στις Εξετάσεις Πιστοποίησης;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Η χρονική περίοδος και η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής για κάθε εξεταστική περίοδο ανακοινώνεται στους ιστοτόπους του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και του ΚΕ.ΜΕ.Α..

Οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων υποβάλλονται σύμφωνα με όσα ορίζονται στην εκάστοτε ανακοίνωση και ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά μέσω αποστολής όλων των απαιτούμενων δικαιολογητικών με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Επισημαίνεται ότι δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις που υποβάλλονται αυτοπροσώπως ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο ή εκτός της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

ΕΡΩΤΗΣΗ 5

Ποια δικαιολογητικά πρέπει να συγκεντρώσω και να υποβάλω για τη συμμετοχή μου στις Εξετάσεις Πιστοποίησης;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή των υποψηφίων στις Εξετάσεις Πιστοποίησης είναι τα ακόλουθα:

1. Έντυπο αίτησης συμμετοχής [διαθέσιμο στην εκάστοτε ανακοίνωση για εκτύπωσηστους ιστοτόπους του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (www.eoppep.gr) και του ΚΕ.ΜΕ.Α. (www.kemea.gr)]

2. Ευκρινές φωτοαντίγραφο:

2.1. Των δύο (2) όψεων του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή, ελλείψει ταυτότητας, των κρίσιμων σελίδων του διαβατηρίου (δηλ. εκείνων στις οποίες αναφέρονται ο αριθμός και τα στοιχεία ταυτότητας του κατόχου). Σε περίπτωση αποστολής διαβατηρίου θα πρέπει να αποστέλλεται και πιστοποιητικό γέννησης.

2.2. Για τους Ομογενείς: Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς.

2.3. Για τους πολίτες χώρας - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

2.3.1.Ταυτότητα ή διαβατήριο πολίτη κράτους μέλους Ευρωπαϊκής Ένωσης.

2.3.2. Μεταφρασμένο πιστοποιητικό γέννησης.

2.3.3. Βεβαίωση εγγραφής πολίτη κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

3. Αντίγραφο (ένα από τα παρακάτω):

3.1. Τίτλου σπουδών συστημάτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (απολυτήριο Γυμνασίου ή απολυτήριο Λυκείου).

3.2. Τίτλου σπουδών συστημάτων μεταδευτεροβάθμιας τυπικής και μη τυπικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (πιστοποίηση αποφοίτων της μαθητείας ΕΠΑ.Σ. Ο.Α.Ε.Δ. ή αποφοίτων Ι.Ε.Κ.).

3.3. Τίτλου σπουδών συστημάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (πτυχίο Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι.).

3.4. Αντίστοιχου ισότιμου τίτλου σπουδών για τους ομογενείς πολίτες ή πολίτες χώρας - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως εξής:

3.4.1. Έγγραφο ισοτιμίας τίτλου σπουδών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τη Διεύθυνση Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

3.4.2. Έγγραφο ισοτιμίας τίτλου σπουδών τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

3.4.3. Έγγραφο ισοτιμίας ανώτατης εκπαίδευσης από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.

3.5. Νόμιμα θεωρημένης άδειας εργασίας ή φορολογικά ή ασφαλιστικά στοιχεία, από τα οποία αποδεικνύεται η επαγγελματική εμπειρία ως Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας.

4. Βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης του προγράμματος συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης του ΚΕ.ΜΕ.Α., με τίτλο «Βασικό Πρόγραμμα Κατάρτισης Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας» (αφορά προγράμματα κατάρτισης που υλοποιήθηκαν από τον Μάρτιο του 2023 και έπειτα).

5. Αποδείξεις κατάθεσης ανταποδοτικών τελών, ως εξής:

5.1. Για τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.), ποσό εκατό ευρώ (100,00€).

5.2. Για το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.), ποσό πενήντα ευρώ (50,00€).

Επισημαίνεται ότι οι αποδείξεις τραπεζικής κατάθεσης ανταποδοτικών τελών θα πρέπει να έχουν εκδοθεί μέσα στο χρονικό διάστημα της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στις Εξετάσεις Πιστοποίησης, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην εκάστοτε ανακοίνωση.

6. Υποψήφιος που ανήκει στην κατηγορία «φυσικώς αδυνάτου» (π.χ. υποψήφιοι με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες) και επιθυμεί να εξεταστεί προφορικά στο Θεωρητικό Μέρος των Εξετάσεων, υποβάλλει επιπλέον σχετικό δικαιολογητικό (σχετική η ερώτηση 6).

ΕΡΩΤΗΣΗ 6

Μπορώ να πάρω μέρος στις Εξετάσεις Πιστοποίησης αν ανήκω στην κατηγορία «φυσικώς αδυνάτων»;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Στην κατηγορία των «Φυσικώς Αδυνάτων» ανήκουν μόνο οι υποψήφιοι που:

α. Είναι τυφλοί, σύμφωνα με τον ν.958/1979 (Α΄ 191), όπως εκάστοτε ισχύει ή έχουν ποσοστό αναπηρίας στην όρασή τους τουλάχιστον 67% ή είναι αμβλύωπες με ποσοστό αναπηρίας στην όρασή τους τουλάχιστον 67%.

β. Έχουν κινητική αναπηρία τουλάχιστον 67% μόνιμη ή προσωρινή που συνδέεται με τα άνω άκρα.

γ. Πάσχουν από σπαστικότητα των άνω άκρων.

δ. Πάσχουν από κάταγμα ή άλλη προσωρινή βλάβη των άνω άκρων, που καθιστά αδύνατη τη χρήση τους για γραφή.

ε. Η επίδοσή τους δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί με γραπτές εξετάσεις, λόγω ειδικών μαθησιακών δυσκολιών (δυσλεξίας, δυσγραφίας, δυσαριθμησίας, δυσαναγνωσίας, δυσορθογραφίας).

στ. Έχουν ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα ακοής (κωφοί, βαρήκοοι) σε ποσοστό 67% και πάνω και όσοι παρουσιάζουν προβλήματα λόγου και ομιλίας (δυσαρθρία, τραυλισμός), καθώς και προβλήματα επιληψίας.

ζ. Πάσχουν από διαταραχές του φάσματος του αυτισμού.

Όσοι υποψήφιοι εμπίπτουν στις ανωτέρω κατηγορίες, οφείλουν να επισυνάπτουν στην αίτησή τους σχετική ιατρική γνωμάτευση. Ειδικότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στο άρθρο 8 του Κανονιστικού Πλαισίου.

ΕΡΩΤΗΣΗ 7

Ποια είναι η ύλη των εξετάσεων στην οποία θα εξετασθώ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Για την εξέταση του Θεωρητικού Μέρους των Εξετάσεων Πιστοποίησης οι εξεταζόμενοι καλούνται να απαντήσουν στο Έντυπο Θεωρητικής Εξέτασης, σε είκοσι (20) ισοδύναμες ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, που επιλέγονται από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων με ηλεκτρονική κλήρωση που διεξάγεται την ημέρα των Εξετάσεων και σε αριθμό τέτοιο, ώστε να καλύπτουν το σύνολο του γνωστικού αντικειμένου της εξεταζόμενης ύλης.

Τα θέματα αντλούνται από τον Κατάλογο Ερωτήσεων Θεωρητικού Μέρους, που υπάρχει στον τρόπο αξιολόγησης των συμμετεχόντων του προγράμματος συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης του ΚΕ.ΜΕ.Α. με τίτλο «Βασικό Πρόγραμμα Κατάρτισης Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας» και μπορείτε να τον αναζητήσετε πατώντας εδώ.

Για την εξέταση του Πρακτικού Μέρους των Εξετάσεων Πιστοποίησης οι υποψήφιοι εξετάζονται σε θέματα που επιλέγονται από τους Εξεταστές από τον Κατάλογο Ερωτήσεων Πρακτικού Μέρους, που υπάρχει στους τρόπους αξιολόγησης συμμετεχόντων του προγράμματος συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης του ΚΕ.ΜΕ.Α. με τίτλο «Βασικό Πρόγραμμα Κατάρτισης Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας» και μπορείτε να τον αναζητήσετε πατώντας εδώ.

ΕΡΩΤΗΣΗ 8

Πού διεξάγονται οι εξετάσεις Πιστοποίησης Επαγγελματιών της ειδικότητας «Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας»;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Οι Εξετάσεις Πιστοποίησης διεξάγονται σε Εξεταστικά Κέντρα στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη καθώς και στην Κρήτη, εφόσον ο αριθμός των ενδιαφερόμενων είναι επαρκής.

Τα Εξεταστικά Κέντρα διεξαγωγής των Εξετάσεων Πιστοποίησης, καθώς και κάθε σχετική λεπτομέρεια ανακοινώνονται μετά την ολοκλήρωση της υποβολής και της επεξεργασίας των αιτήσεων.

ΕΡΩΤΗΣΗ 9

Πότε θεωρείται ότι έχω επιτύχει στις Εξετάσεις Πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης «Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας»;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Επιτυχόντες στις Εξετάσεις Πιστοποίησης, είναι όσοι εξεταζόμενοι ήταν παρόντες στο Θεωρητικό και στο Πρακτικό Μέρος των Εξετάσεων και συγκέντρωσαν βαθμό δέκα (10) έως είκοσι (20), μετά την πρόσθεση του τελικού βαθμού του Θεωρητικού Μέρους των εξετάσεων και του τελικού βαθμού του Πρακτικού Μέρους των εξετάσεων και την διαίρεση του αθροίσματος δια του δύο (2). Αν προκύπτει δεκαδικός αριθμός, ο βαθμός αυτός στρογγυλοποιείται στον αμέσως επόμενο (εάν το δεκαδικό στοιχείο είναι ≥ 0.5) ή προηγούμενο (εάν το δεκαδικό στοιχείο είναι < 0.5) ακέραιο βαθμό.

ΕΡΩΤΗΣΗ 10

Πώς μπορώ να ενημερωθώ για τα αποτελέσματα των Εξετάσεων Πιστοποίησης;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Τα αποτελέσματα των Εξετάσεων Πιστοποίησης ανακοινώνονται:

- Στον ιστότοπο του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (www.eoppep.gr).

- Στον ιστότοπο του ΚΕ.ΜΕ.Α. (www.kemea.gr).

ΕΡΩΤΗΣΗ 11

Προβλέπεται αναβαθμολόγηση στο γραπτό δοκίμιο του Θεωρητικού Μέρους ή επανεξέταση στο Πρακτικό Μέρος;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Αναβαθμολόγηση, επανεξέταση ή άλλη διαδικασία ένστασης δεν προβλέπεται.

Όσοι από τους εξετασθέντες επιθυμούν να λάβουν γνώση του εντύπου τους από τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις θεωρητικού μέρους μπορούν να υποβάλουν οι ίδιοι ή νόμιμα εξουσιοδοτούμενοι εκπρόσωποι τους στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. μέσα σε ένα (1) μήνα από την ημερομηνία έγκρισης των αποτελεσμάτων αίτηση για επίδειξη φωτοτυπίας του εντύπου τους από τη συμμετοχή στις εξετάσεις του θεωρητικού μέρους.

ΕΡΩΤΗΣΗ 12

Σε περίπτωση επιτυχίας μου πώς μπορώ να παραλάβω το Πιστοποιητικό Επάρκειας (Πιστοποίηση);

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Το Πιστοποιητικό Επάρκειας σε περίπτωση επιτυχίας του υποψηφίου στις εξετάσεις Πιστοποίησης, αποστέλλεται στη διεύθυνση που έχει δηλωθεί στην αίτηση του υποψηφίου για συμμετοχή στις εξετάσεις, αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

ΕΡΩΤΗΣΗ 13

Τι τίτλο Πιστοποίησης αποκτώ, εφόσον επιτύχω στις Εξετάσεις Πιστοποίησης;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Ο υποψήφιος, που θα επιτύχει στις Εξετάσεις Πιστοποίησης αποκτά Πιστοποιητικό Επάρκειας της περ. ζ’ της παρ. 1 του άρθρου 25 του ν. 4186/2013 (Α’ 193), το οποίο περιλαμβάνεται στους τίτλους επαγγελματικής κατάρτισης που γίνονται δεκτοί για την έκδοση άδειας εργασίας Α’ κατηγορίας Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας.

ΕΡΩΤΗΣΗ 14

Μπορώ να συμμετάσχω εκ νέου στις Εξετάσεις Πιστοποίησης, εφόσον δεν έχω επιτύχει;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Ο εξεταζόμενος που απέτυχε στις Εξετάσεις Πιστοποίησης, μπορεί να συμμετάσχει εκ νέου οποιαδήποτε στιγμή αυτές διεξαχθούν. Σε αυτήν την περίπτωση, ο ενδιαφερόμενος, θα πρέπει να παρακολουθεί τους ιστότοπους του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (www.eoppep.gr) και του ΚΕ.ΜΕ.Α. (www.kemea.gr), προκειμένου να ενημερωθεί για τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να αποστείλει και υποχρεούται την εκ νέου καταβολή του συνόλου των ανταποδοτικών τελών.

ΕΡΩΤΗΣΗ 15

Εφόσον δεν μπορέσω να συμμετάσχω στις Εξετάσεις Πιστοποίησης (στο σύνολο ή σε ένα μέρος), ενώ είχα υποβάλει αίτηση και δικαιολογητικά, μπορώ να χρησιμοποιήσω τα ανταποδοτικά τέλη που κατέβαλα σε επόμενη εξεταστική περίοδο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Τα ανταποδοτικά τέλη δύναται να μεταφέρονται στην επόμενη εξεταστική περίοδο, μόνο στις παρακάτω περιπτώσεις:

α. Σε περίπτωση προβλήματος υγείας του εξεταζόμενου που αποδεικνύεται με έγγραφη βεβαίωση εισαγωγής του σε Δημόσιο ή Ιδιωτικό Νοσοκομείο ή ιατρικό πιστοποιητικό ή ιατρική γνωμάτευση ιδιώτη ιατρού, μετά από αίτησή του στο ΚΕ.ΜΕ.Α.

β. Σε όσους υποψήφιους εξεταζόμενους οι οποίοι είναι στρατεύσιμοι, δεν χορηγηθεί άδεια προκειμένου να συμμετάσχουν στις Εξετάσεις Πιστοποίησης τα ανταποδοτικά τέλη μεταφέρονται στην επόμενη εξεταστική περίοδο μετά από αίτηση τους στο ΚΕ.ΜΕ.Α. και αφού προσκομισθεί, μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά, βεβαίωση από την οικεία στρατιωτική μονάδα ότι δεν τους χορηγήθηκε άδεια κατά το διάστημα που είχε προγραμματιστεί η εξέτασή τους.

Ο υποψήφιος υποχρεούται να υποβάλει την, ως άνω, αίτηση μέσα σε δεκαπέντε (15) ημέρες από την ημερομηνία της εξέτασής του. Μετά την πάροδο της ανωτέρω προθεσμίας καμία αίτηση δεν εξετάζεται, τα δε ανταποδοτικά τέλη εκπίπτουν υπέρ του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και του ΚΕ.ΜΕ.Α.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, τα ανταποδοτικά τέλη των Εξετάσεων Πιστοποίησης δεν επιστρέφονται σε περίπτωση μη συμμετοχής των εξεταζόμενων στις Εξετάσεις Πιστοποίησης και εκπίπτουν υπέρ του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και του ΚΕ.ΜΕ.Α.

Τα αιτήματα μεταφοράς ανταποδοτικών τελών εξετάζονται από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων και ο ενδιαφερόμενος ενημερώνεται σχετικά.

Όσοι δεν δικαιούνται να συμμετάσχουν στις Εξετάσεις Πιστοποίησης της παρούσας απόφασης και κατέβαλαν ανταποδοτικά τέλη εκ παραδρομής, δύνανται να υποβάλουν αίτηση επιστροφής τους.

ΕΡΩΤΗΣΗ 16

Μπορώ να συμμετάσχω εκ νέου στις Εξετάσεις Πιστοποίησης, αν δηλώσω συμμετοχή, αλλά τελικά δεν προσέλθω;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Ο υποψήφιος που δεν προσήλθε στις Εξετάσεις Πιστοποίησης, θεωρείται αποτυχών και μπορεί να συμμετάσχει εκ νέου οποιαδήποτε στιγμή αυτές διεξαχθούν. Ο υποψήφιος παρακολουθεί τους ιστοτόπους του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (www.eoppep.gr) και του ΚΕ.ΜΕ.Α. (www.kemea.gr) προκειμένου να ενημερωθεί για την αίτηση και τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να αποστείλει.

ΕΡΩΤΗΣΗ 17

Έχω απωλέσει το πρωτότυπο Πιστοποιητικό Επάρκειας, πώς μπορώ να την επανεκδώσω;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Σε περίπτωση απώλειας του πρωτότυπου Πιστοποιητικού Επάρκειας, ο υποψήφιος θα πρέπει να αποστείλει σχετικό αίτημα στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., μέσω της Ηλεκτρονικής Θυρίδας Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. / e-ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ, με χρήση κωδικών TAXISNET.

Λεπτομέρειες για τη διαδικασία επανέκδοσης, μπορείτε να αναζητήσετε πατώντας εδώ.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017

Στην περίπτωση απώλειας της Βεβαίωσης Επάρκειας, ο υποψήφιος θα πρέπει να αποστείλει στο ΚΕ.ΜΕ.Α., μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, στη δ/νση: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τα παρακάτω έγγραφα:

α. Θεωρημένη υπεύθυνη δήλωση (με τη βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής), με το αίτημα του υποψηφίου (για τη φόρμα της αίτησης πατήστε εδώ), και

β. Βεβαίωση απώλειας από την εκάστοτε Αστυνομική Αρχή. Τη βεβαίωση αυτή, λαμβάνει ο ενδιαφερόμενος μετά τη σχετική δήλωση απώλειας στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

ΕΡΩΤΗΣΗ 18

Σε περίπτωση επιτυχίας μου στις Εξετάσεις Πιστοποίησης, ποια είναι τα επόμενα βήματα και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, για να εκδώσω την Άδεια Εργασίας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Αναφορικά με την έκδοση άδειας εργασίας και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, οι ενδιαφερόμενοι απευθύνονται στην Υποδιεύθυνση ή στο Τμήμα Ασφάλειας και όπου δεν υπάρχουν, στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας τους.

Περαιτέρω πληροφορίες καθώς και όλα τα σχετικά δικαιολογητικά μπορούν να αναζητηθούν στον επίσημο ιστότοπο της Ελληνικής Αστυνομίας.



Κοινοποίηση σε