Skip to main content

Συμμετοχή του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. στις «Ημέρες Καριέρας 2018»


Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) θα συμμετάσχει, όπως κάθε χρόνο, με περίπτερο στην εκδήλωση «ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ 2018» που διοργανώνεται το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός που δίνει την ευκαιρία σε νέους (σπουδαστές, φοιτητές και αποφοίτους) που αναζητούν εργασία ή προγράμματα εκπαίδευσης στην Ελλάδα ή και στο εξωτερικό να έλθουν σε επαφή με επιχειρήσεις όλων των κλάδων της οικονομίας καθώς και εκπαιδευτικά ιδρύματα, αλλά και να ενημερωθούν για ευκαιρίες πρακτικής άσκησης και επιχειρηματικότητας.

Ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει το κοινό για θέματα πιστοποίησης προσόντων (όπως η πιστοποίηση αποφοίτων Ι.Ε.Κ., αποφοίτων τάξης Μαθητείας ΕΠΑΛ και εκπαιδευτών ενηλίκων), αλλά και για σχετικά εργαλεία που έχει αναπτύξει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με στόχο τη βελτίωση της διαφάνειας των προσόντων των ευρωπαίων πολιτών, όπως το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (EQF). Παράλληλα θα παρέχει πληροφόρηση στους επισκέπτες για τις υπηρεσίες και τα εργαλεία επαγγελματικού προσανατολισμού που διαθέτει (όπως π.χ. τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού, βίντεο επαγγελμάτων, E-portfolio, Europass έγγραφα κινητικότητας κλπ) και τα οποία μπορούν να βοηθήσουν τους νέους να σχεδιάσουν καλύτερα το επαγγελματικό τους μέλλον και να λάβουν εκπαιδευτικές ή επαγγελματικές αποφάσεις σύμφωνα με τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά και τις συνθήκες που επικρατούν στην σύγχρονη αγορά εργασίας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης https://www.careerguide.gr/events/career-days-2018/ καθώς και στα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.)



Κοινοποίηση σε