Skip to main content

Διεθνές Συνέδριο με θέμα: «Παρακολούθηση της πορείας των αποφοίτων της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στην αγορά εργασίας – Η περίπτωση των αποφοίτων Ι.Ε.Κ. - Διαπιστώσεις και Συμπεράσματα»


eoppep eqavet

Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) ως Εθνικό Σημείο Αναφοράς του Ευρωπαϊκού Δικτύου για τη Διασφάλιση Ποιότητας στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (EQAVET) και στο πλαίσιο του Προγράμματος EQAVET NRPs – 2017 που υλοποιεί, διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία Συνέδριο στις 8 Μαρτίου 2019 στην Αθήνα, στο Ξενοδοχείο “Royal Olympic”.

Σκοπός του Συνεδρίου ήταν η παρουσίαση των συμπερασμάτων πρόσφατης σχετικής έρευνας που υλοποίησε ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. σε συνεργασία με το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (Ε.Ι.Ε.Α.Δ.) και η ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων μεταξύ ειδικών της εκπαίδευσης, παρόχων εκπαίδευσης και άλλων ενδιαφερομένων μερών. Στις εργασίες του Συνεδρίου συμμετείχαν και εκπρόσωποι Εθνικών Σημείων Αναφοράς (NRPs) άλλων ευρωπαϊκών χωρών (Φινλανδίας, Κροατίας και Ρουμανίας).

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του Δικτύου EQAVET παρουσίασε τις Ευρωπαϊκές πολιτικές και τις τρέχουσες εξελίξεις σχετικά με την παρακολούθηση των αποφοίτων της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ) στην αγορά εργασίας καθώς και οι εκπρόσωποι του Φιλανδικού Εθνικού Σημείου Αναφοράς του EQAVET παρουσίασαν το Φινλανδικό σύστημα της ΕΕΚ και τους μηχανισμούς παρακολούθησης των αποφοίτων της ΕΕΚ που εφαρμόζονται στην Φινλανδία. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ενότητας του Συνεδρίου υλοποιήθηκαν τρία εργαστήρια στα οποία συμμετείχαν οι σύνεδροι σε τρεις ομάδες εργασίας. Οι θεματικές ενότητες των εργαστηρίων ήταν οι ακόλουθες:

Εργαστήριο 1: «Ο ρόλος των ερευνών παρακολούθησης αποφοίτων στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης»

Εργαστήριο 2: «Αναγκαίο πλαίσιο για την ανάπτυξη συστημάτων παρακολούθησης των αποφοίτων της ΕΕΚ στην Αγορά Εργασίας»

Εργαστήριο 3: «Προσφορά και ζήτηση τεχνικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των αποφοίτων της ΕΕΚ στην ελληνική αγορά εργασίας»

Τα συμπεράσματα των εργαστηρίων παρουσιάστηκαν στην ολομέλεια του Συνεδρίου. Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση και το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε εδώ www.eqavet.eoppep.gr.

diethnes synedrio

Για περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση μπορείτε να πατήσετε εδώ.

eu erasmus                                                                                                eqavet



Κοινοποίηση σε