Skip to main content

Δελτίο Τύπου



Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.), συνεχίζει τη δυναμική παρουσία του στο εκθεσιακό κέντρο της ΔΕΘ-Helexpo, στη Διεθνή Έκθεση Καινοτομίας και Τεχνολογίας BEYOND 2022.

Στο Περίπτερο 14 κάτω από την ομπρέλα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, πλαισιωμένος από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. ενημερώνεται και ενημερώνει για τον Ψηφιακό μετασχηματισμό του με έργα που συγχρηματοδοτούνται από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Ως εκπρόσωπος της χώρας και εθνική δομή των Ευρωπαϊκών Δικτύων και Εργαλείων για θέματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, ποιότητας, διαφάνειας προσόντων, κινητικότητας και σταδιοδρομίας, ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. είναι στην Ελλάδα:

  • το Εθνικό Σημείο Αναφοράς (NRP) του Ευρωπαϊκού Δικτύου για τη Διασφάλιση της Ποιότητας στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (EQAVET) (http://eqavet.eoppep.gr/ )
  • το Εθνικό Σημείο Συντονισμού για το Εθνικό (NQF) και Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (EQF) (https://nqf.gov.gr/ )
  • ο Εθνικός εταίρος στο ευρωπαϊκό δίκτυο ReferNet του CEDΕFOP σε ό,τι αφορά την μελέτη και καταγραφή των εθνικών συστημάτων και πολιτικών της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης σε όλη την Ευρώπη ( https://refernet.eoppep.gr/)
  • το Εθνικό Κέντρο Europass- το πιο γνωστό Ευρωπαϊκό εργαλείο προβολής των ατομικών προσόντων και δεξιοτήτων καθώς και για την εκπαιδευτική & εργασιακή κινητικότητα σε χώρες της Ευρώπης (https://europass.eoppep.gr/)
  • το Εθνικό Κέντρο EUROGUIDANCE, μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου των Κέντρων Πληροφόρησης και αρμόδιος για την ανάπτυξη και προώθηση της Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (http://euroguidance.eu)

Μέσα από όλα τα κανάλια του ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. προωθεί και προάγει τις Ευρωπαϊκές πολιτικές για την εκπαίδευση και ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας με την ενίσχυση των δεξιοτήτων του στην καινοτομία, την τεχνολογία και τις ψηφιακές δεξιότητες.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Ιωάννα Λυτρίβη

 

Deth beyond2022 image 1

Deth beyond2022 image 2

Deth beyond2022 image 3



Κοινοποίηση σε