Skip to main content

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Σ.Α.Ε.Κ. (πρώην Ι.Ε.Κ.)

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ, κα Γεωργία Ρεμπούτσικα σε συνέχεια και της συζήτησης που έγινε σήμερα 22 Ιουλίου 2024 στο πλαίσιο της δεύτερης συνεδρίασης της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για την επεξεργασία του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Παιδείας  για τις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης "Ρυθμίσεις για την Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πύλη και το Ψηφιακό Φροντιστήριο, επαγγελματικός προσανατολισμός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, μέτρα στήριξης του εκπαιδευτικού συστήματος στις απομακρυσμένες περιοχές και λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού" ανέφερε ότι με το νομοσχέδιο αυτό θα δοθεί λύση στο θέμα της διενέργειας των εξετάσεων πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης αποφοίτων Σ.Α.Ε.Κ. (πρώην Ι.Ε.Κ.)

Ειδικότερα, διάταξη του υπό ψήφιση νομοσχεδίου, ρυθμίζει τη δυνατότητα των αποφοίτων Σ.Α.Ε.Κ. να συμμετέχουν έως 31/12/2025 σε εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης με τους καταλόγους ερωτήσεων που θα είναι σε ισχύ.

Ως εκ τούτου, με την ψήφιση του Νομοσχεδίου, ο ΕΟΠΠΕΠ θα προγραμματίσει άμεσα τις εξετάσεις πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης αποφοίτων Σ.Α.Ε.Κ (πρώην Ι.Ε.Κ.)



Κοινοποίηση σε