Αυτοπρόσωπη Εξυπηρέτηση

Oι πολίτες που επιθυμούν επικοινωνία με αυτοπρόσωπη παρουσία, εφόσον δεν είναι δυνατή η εξυπηρέτηση τους με άλλο τρόπο και πρόκειται για περίπτωση επείγοντος χαρακτήρα, μπορούν να προσέρχονται στο ισόγειο του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. στη Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως 41, στη Νέα Ιωνία, ως εξής:

 • Επίσκεψη κοινού κάθε Δευτέρα – Τρίτη και Πέμπτη μεταξύ 12.00 και 15.00
 • Λειτουργία πρωτοκόλλου Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. με αυτοπρόσωπη παρουσία είναι Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη μεταξύ 09.00 και 14.30

Ηλεκτρονική Επικοινωνία

Η υποβολή αιτήσεων, φακέλων και εγγράφων προς διεκπεραίωση, αιτήματα επιστροφής/μεταφοράς παραβόλων γίνεται αποκλειστικά μέσω της νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας «e-ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ-Ηλεκτρονική Θυρίδα Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. ».

Ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. δε φέρει ευθύνη για υποβολές των παραπάνω αιτημάτων/ερωτημάτων σε άλλους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς του.
Μόνο για ειδικά ερωτήματα που δεν απαντώνται από την ιστοσελίδα μας, μπορείτε να αποστέλλετε ηλεκτρονικά το ερώτημά σας, στην αντίστοιχη ηλεκτρονική διεύθυνση του καταλόγου μας.
Όλα τα ερωτήματα ή τα αιτήματα για να απαντηθούν πρέπει υποχρεωτικά να περιλαμβάνουν τα εξής στοιχεία:

ΕΠΩΝΥΜΟ:
ΟΝΟΜΑ:
ΑΦΜ:
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
ΘΕΜΑ:

Με στόχο την ταχύτερη εξυπηρέτηση των αιτημάτων που χρήζουν διεκπεραίωσης από το προσωπικό του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., παρακαλούνται τόσο οι πολίτες, όσο και οι αρμόδιες υπηρεσίες να μην αποστέλλουν ερωτήματα που απαντώνται ευθέως από την ιστοσελίδα και τις εφαρμογές μας ως εξής:

 • Έλεγχος Γνησιότητας για νομικά πρόσωπα πατήστε εδώ

Για την ταχύτερη εξυπηρέτηση των υπηρεσιών, σχετικά με τον έλεγχο γνησιότητας χορηγούμενων Βεβαιώσεων Πιστοποίησης από τον ΕΟΠΠΕΠ, συστήνεται στους ενδιαφερόμενους υπαλλήλους των αρμόδιων υπηρεσιών, πριν να αποστείλουν το αίτημά τους, να ελέγχουν τις κατηγορίες όπου μπορεί ο έλεγχος γνησιότητας, να διενεργείται ηλεκτρονικά και άμεσα, από την ιστοσελίδα μας. Δείτε τις κατηγορίες ελέγχου γνησιότητας εδώ:

Σε περίπτωση που ο έλεγχος γνησιότητας αφορά τίτλο σπουδών που δεν ανήκει στις αναφερόμενες κατηγορίες, δύνανται να αποστέλλουν τα αιτήματά τους για έλεγχο, ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στη διεύθυνση του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 41, 142 34 Αθήνα).

 • Χορήγηση Βεβαιώσεων πιστοποίησης αποφοίτων ΙΕΚ

Οι Βεβαιώσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ., που έχουν εκδοθεί από το 2010 και εξής, χορηγούνται στους δικαιούχους ηλεκτρονικά μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, χωρίς καταβολή παραβόλου. Για την υπηρεσία ηλεκτρονικής έκδοσης Βεβαίωσης Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ. δείτε εδώ.

 • Για την απώλεια πρωτότυπου τίτλου αποφοίτων ΙΕΚ δείτε εδώ

 • Για το Δίπλωμα των επιτυχόντων στις εξετάσεις των Ι.Ε.Κ. – Σ.Ε.Κ. της 1ης περιόδου 2021 πατήστε εδώ.

 • Για την εκτύπωση της Βεβαίωσης Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων, πατήστε εδώ.

 • Για τη χορήγηση Βεβαίωσης Πιστοποίησης Αποφοίτων του Μεταλυκειακού Έτους - Τάξη Μαθητείας, επιπέδου 5 (υλοποιείται με ταυτοποίηση, μέσω χρήσης των κωδικών σας στο Taxisnet), πατήστε εδώ.

 • Για τη χορήγηση Βεβαίωσης Επάρκειας στους επιτυχόντες των εξετάσεων πιστοποίησης Επαγγελματιών «Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας-Security» δείτε εδώ και για την απώλεια του τίτλου σας δείτε εδώ.

 • Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων ανακοινώνονται και δημοσιοποιούνται αποκλειστικά στην ιστοσελίδα μας, μόλις εγκριθούν από τη Διοίκηση και δεν ανακοινώνονται από τους υπαλλήλους του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗΣ:

 • Δεν θα λαμβάνονται υπόψη Ερωτήματα ή Αιτήματα στα οποία δεν αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία του αιτούντα ως ακολούθως:
  ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ – ΑΦΜ – ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ – ΘΕΜΑ
 • Προς αποφυγή άσκοπης αλληλογραφίας δεν θα λαμβάνονται υπόψη Ερωτήματα τα οποία απαντώνται μέσω της ιστοσελίδας του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και αιτήματα που ικανοποιούνται μέσω των εφαρμογών του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.
 • Προσοχή: Στην περίπτωση που κατά την υποβολή του αιτήματός σας επιθυμείτε ή απαιτείται η υποβολή συνημμένων δικαιολογητικών εφιστούμε την προσοχή ως προς τη σωστή και ευανάγνωστη μεταφόρτωση αυτών. Ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. δε φέρει καμία ευθύνη για υποβολές των παραπάνω αιτημάτων σε άλλους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς του.

Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση

Καθημερινά μεταξύ 13.00-15.00 στο 210-2709 000 και στα τηλέφωνα του καταλόγου, πατήστε εδώ.

Επίσης, παρακαλούνται θερμά να πληροφορούνται μέσω των ανακοινώσεων και ενημερώσεων της ιστοσελίδας μας καθώς και να εξυπηρετούνται μέσω των εργαλείων της, όπως αναλυτικά περιγράφεται στην Ηλεκτρονική Επικοινωνία.