Σε ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως με το Διοικητικό Συμβούλιο και όλους τους εργαζομένους του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού.

Τόσο η πρόεδρος του ΔΣ του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., Φρειδερίκη Βλαχαντώνη όσο και η Διευθύνουσα Σύμβουλος, Ιωάννα Λυτρίβη επεσήμαναν την ανάγκη ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού του Οργανισμού για την ταχύτερη και πιο αποτελεσματική υλοποίηση του τόσο μεγάλου έργου που έχει ανατεθεί στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.. Προς αυτή την κατεύθυνση, κρίσιμο ρόλο θα παίξει ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Οργανισμού, που έχει ξεκινήσει με ίδιες δυνάμεις και θα επιταχυνθεί, καθώς μέσω χρηματοδότησης από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» υλοποιείται έργο ψηφιοποίησης όλων των διαδικασιών του Οργανισμού προκειμένου να καταστεί πιο ευέλικτος στις απαιτήσεις των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών.

Η Υπουργός αναφέρθηκε στην όσμωση που διέκρινε στο προσωπικό του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. «μπαίνοντας κανείς στο χώρο διαισθάνεται αμέσως μια ατμόσφαιρα πολύ αρμονική, μία ατμόσφαιρα όσμωσης και αυτό πιστώνεται στον καθένα και καθεμία από εσάς, στη διοίκηση, τη διευθύνουσα και την πρόεδρο, αλλά και σε όλα τα μέλη του ΔΣ. Είμαι εδώ για να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα μπράβο για ό,τι έχετε κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Πιστεύω πολύ στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (ΕΕΚ) και στη στενότερη σύνδεση της με την αγορά εργασίας. Πιστεύω ότι είναι ένας πολλά υποσχόμενος χώρος και κλάδος, στον οποίο μπορούμε να δούμε θαύματα. Τα θεμέλια  έχουν ήδη μπει από το νόμο 4763/2020. Οι βάσεις μπήκαν από την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει από όλους τους φορείς, από τη Γενική Γραμματεία ΕΕΚ & Δία Βίου Μάθησης και από το σημαντικό έργο που υλοποιεί ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. στην πιστοποίηση προσόντων του ανθρώπινου δυναμικού, στους οδηγούς κατάρτισης των ΙΕΚ, στην αδειοδότηση των δομών, στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό καθώς και στα Επαγγελματικά Περιγράμματα και Προγράμματα που υλοποιούνται σε συνεργασία με τους Κοινωνικούς Εταίρους στοχεύοντας τελικά στο πώς θα φέρουμε πιο κοντά την εκπαίδευση με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς». Η Υπουργός αφού εξήρε το σημαντικό έργο που υλοποιείται από τη μικρή ομάδα εργαζομένων στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. άκουσε και συζήτησε με όλους τους εργαζομένους.

Επίσης, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συζητήσει με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στο οποίο συμμετέχουν οι εκπρόσωποι εργαζομένων και εργοδοτών, εμπειρογνώμονες εκπαιδευτικοί και το Υπουργείο Εργασίας. Μία σύνθεση ικανή και αναγκαία για την επίτευξη της σύνδεσης επαγγελματικής εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας.

Με την ευκαιρία αυτής της συνάντησης η πρόεδρος του ΔΣ, Φρειδερίκη Βλαχαντώνη έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π..

img1.jpg

EOR_9401-2.jpg

small1.jpgsmall2.jpg


Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.), συνεχίζει τη δυναμική παρουσία του στο εκθεσιακό κέντρο της ΔΕΘ-Helexpo, στη Διεθνή Έκθεση Καινοτομίας και Τεχνολογίας BEYOND 2022.

Βίντεο συνοπτικού απολογισμού διετίας, έργου και δράσεων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (στη νοηματική)
Βίντεο συνοπτικού απολογισμού διετίας, έργου και δράσεων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (με υπότιτλους) 

Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.), ως κεντρικός πυλώνας υλοποίησης της μεταρρύθμισης που δυναμικά εκτυλίσσεται στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση στη χώρα μας, τα τελευταία τρία χρόνια, έδωσε δυναμικό παρόν στο Περίπτερο 14 του Υπουργείου Παιδείας στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

 

eoppep europass eg

Διαδικτυακό Βιωματικό Σεμινάριο, με θέμα: «Δεξιότητες και Προσωπικά Χαρακτηριστικά Διαχείρισης Ζωής και Σταδιοδρομίας σε ένα κόσμο διαρκών μεταβάσεων» για την επιμόρφωση των συμβούλων σταδιοδρομίας των Γραφείων Διασύνδεσης των Πανεπιστημίων, διοργανώνει στις 27-28/1/2022 ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) σε συνεργασία με το Εργαστήριο Πειραματικής Παιδαγωγικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

eoppep europass eg

O Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) συμμετέχει την Πέμπτη 16/12/2021 σε Διαδικτυακή εκδήλωση για μαθητές και αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με θέμα: «ΜΕΤΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ, ΑΝ ΔΕΝ ΣΠΟΥΔΑΣΩ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ;» που διοργανώνει ο Δήμος Νεάπολης Συκεών Θεσσαλονίκης και η ΠΥΞΙΔΑ Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ.

Η κ. Τετραδάκου Βούλη, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, Προϊσταμένη Τμήματος Ανάπτυξης Υπηρεσιών και Εργαλείων ΣυΕΠ, Συντονίστρια του Εθνικού Κέντρου Euroguidance, θα παρουσιάσει (στις 2.15μμ) τις Ευκαιρίες εκπαίδευσης και κατάρτισης μετά το λύκειο, τις δυνατότητες πιστοποίησης των προσόντων και τα εργαλεία διαχείρισης σταδιοδρομίας του ΕΟΠΠΕΠ.

Στη συνέχεια, η κ Δουλάμη Σταυρούλα, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, Προϊσταμένη Τμήματος Επιστημονικής Στήριξης Στελεχών και Φορέων ΣυΕΠ, Υπεύθυνη Εθνικού Κέντρου Europass, θα παρουσιάσει το νέο Europass και τις δυνατότητες που προσφέρει για την ανάδειξη και διασύνδεση των προσόντων.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16/12/2021, ώρες 1μμ-5.30μμ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο: https://pyxida.org.gr/index.php/events

 

erasmus

 

Τη συμβολή και το ρόλο του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π στην κατάρτιση και πιστοποίηση των δεξιοτήτων των επαγγελματιών φορτοεκφορτωτών ανέδειξε η Διευθύνουσα Σύμβουλος, Ιωάννα Λυτρίβη, στην ημερίδα που διοργάνωσε η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων στο πλαίσιο της δράσης «Κατάρτιση και πιστοποίηση μελών Εθνικού Μητρώου Φορτοεκφορτωτών».